ExclusiefHet voorbereidende traject voor deze exclusieve tuin was al door de bewoners samen met een architect doorlopen zodat de complete aanvraag bestaande uit een ontwerptekening inclusief werkomschrijving bij ons kon worden ingediend. Aan de hand hiervan hebben wij een offerte gemaakt met hierin ook onze visie op het project. Zo zijn wij de aannemer geworden van deze tuin.

In het voorjaar zijn we gestart met het grondwerk. Gedeelten zijn uitgegraven, opgehoogd met zand, gevlakt en aangetrild voor een stevige fundatie van de (half)verhardingen. In de paden en terrassen zijn Schellevis betontegels verwerkt van 1x2 m en 10 cm dik. Een blikvanger is de spiegelvijver in de voortuin met een strakke randafwerking van Schellevis beton. Rondom de woning zijn vakken aangelegd met Icy Blue split.

Om in de steeds warmer en droger wordende zomers de tuin water te geven is een tuinberegening aangelegd. Uit de aangrenzende sloot wordt water gepompt en verdeeld over verschillende groepen, zoals een groep voor gazon, voor plantvak of voor de hagen. Dit systeem is geautomatiseerd en kan bijvoorbeeld zo worden geprogrammeerd dat de tuin om de twee dagen wordt beregend om vijf uur in de ochtend.

Natuurlijk hebben wij ook al gezorgd voor het nodige groen. Als afscheiding zijn er groenblijvende Prunushagen geplant en zijn er in de tuin bomen gepoot waaronder steeneik, Nordman en onlangs enkele dennenbomen.

Tweede helft van de zomer 2019 is het gazon ingezaaid. In het vroege voorjaar van dit jaar hebben we de plantvakken een invulling gegeven met voornamelijk siergrassen.