Tuinontwerp

In de tuinaanleg en tuinrenovatie is goed voorbereid te werk gaan belangrijk.

Na een eerste contact via telefoon of het contactformulier van deze site wordt er een kennismakingsgesprek gepland. Tijdens dit gesprek bekijken we de situatie ter plaatse, de tuin zoals deze nu is en de omliggende omgeving. We vragen u onder andere; op wat voor manier wilt u de tuin gaan gebruiken, werkt u graag in de tuin of wilt u juist een onderhoudvriendelijke tuin.
Het is handig als u van te voren al over een paar dingen nadenkt, bijvoorbeeld aan de hand van tuin- en woontijdschriften of voorbeeldtuinen googled op internet. U noteert wat u mooi vindt en stelt zichzelf de volgende vragen:
- Welke stijl tuin u mooi vindt.
- Wat voor soort beplanting zou u graag in de tuin willen en in welke kleuren.
- Wat mag er absoluut niet ontbreken in uw tuin, bijvoorbeeld een vijver of leibomen.
of, misschien is er nu wel een plek in de tuin waar u van de laatste avondzon kan genieten maar ligt daar nog geen terras of staat er een te grote boom. Al dat soort vragen zijn belangrijk, aan de hand daarvan maken wij een schets tuinontwerp op schaal.Als de vormgeving op papier staat volgt de invulling van de materialen en beplantingen, ook hierin begeleiden wij u. Materialen en beplantingen waar wij goede ervaringen mee hebben en passen in onze manier van werken worden vaak al in de ontwerpfase ingepast, zodat wij er zeker van zijn dat wij u een goed voorstel doen en een goed product leveren.