FHG van Itersonlaan

Bij een nieuw gebouwde woning aan de F.H.G. van Itersonlaan in Oostvoorne is door ons bedrijf de tuin aangelegd. Het ontwerp voor deze tuin is gemaakt door de opdrachtgever. Aan ons de taak om het plan volgens dit ontwerp aan te leggen. De aanleg van de tuin viel voor een groot gedeelte samen met de bouw van de nieuwe woning, de uitvoering van dit project is daarom in verschillende fasen uitgevoerd.

We zijn begonnen met het aanleggen van de basis van de tuin. Hierbij zijn de gedeelten waar de plantvakken zijn aangelegd op hoogte gebracht en de gedeelten waar de verhardingen zijn aangelegd gefundeerd. De verharding bestaat uit een combinatie van hardstenen tegels gevlamd/geborsteld, gebakken klinkers rood en Limburgs witgrind. Het bouwkundige element, de pergola, is gemaakt van geschaafde hardhouten palen en balken. 

Vervolgens is op de `open` gedeelten grond voor de plantvakken en gazon een laag natuurcompost opgebracht en machinaal doorgespit. Ook zijn er op deze gedeelten organische meststoffen gestrooid, hierdoor ontstaat een ideale voedingsbodem voor de beplantingen en het gazon. 

Tenslotte zijn er diverse bomen en beukenhagen geplant en is het gazon aangelegd, hiermee is ook het groen in deze tuin ingevuld.